Beeldmerk Protestantse Kerk     Jeugdwerk    

 

Start Zondagsschool Bijbel vakantie week De 5+ club De 8 + club De 12 + club De 15 + club De 18 + club

 

 

 

Welkom

 

 

 

Hallo allemaal.

Omdat de Kerk er niet alleen voor ouderen is, maar voor iedereen en dus zeker ook voor jongeren, zijn er naast de kerkdiensten, clubs, kringen en vergaderingen ook een behoorlijk aantal activiteiten voor jongeren. Zowel voor de kleine jongeren als voor de grote(re) jongeren. De bedoeling van die activiteiten is om kinderen en jongeren vertrouwd te maken met de bijbel, daar steeds meer van te leren en deze kennis toe te passen in het leven van elke dag.

Voor de allerkleinsten (<4 jaar) is er elke zondagmorgen de crèche. Hoewel het exacte programma een beetje afhangt van de leeftijd van de aanwezige kinderen, is er naast gezellig met elkaar spelen ook tijd om met elkaar te zingen en te luisteren naar bijbelverhalen. Voor de kinderen tussen 4 en 12 jaar is er op zondagmorgen zondagsschool. Dat is voor hen i.p.v. de kerkdienst. Net zoals de volwassenen in de kerk met elkaar in de bijbel lezen, zingen en luisteren naar een bijbelverhaal, doen ook de kinderen op de zondagsschool dit. Met één groot verschil! Zij maken ook nog mooie dingen om mee naar huis te nemen.

Een aantal keren per jaar is er voor de kinderen van de zondagsschool een jeugddienst. In die diensten wordt de opzet en uitvoering van de dienst afgestemd op de leefwereld van de kinderen. Soms komt er een koor zingen of hebben de kinderen een eigen inbreng in de dienst. Ook tijdens doopdiensten komen de kinderen naar de kerk.

Naast de activiteiten op zondag zijn er ook doordeweeks activiteiten voor deze kinderen. In het bijzonder de 5+ en 8+ clubs. Meer informatie over deze clubs, inclusief de informatie over de bijeenkomsten staan onder de betreffende links in het menu aan de linkerkant.

Voor de oudere jeugd zijn er ook clubs. (bijv 12+ en 15+). Meestal worden die op de zondagen na de kerkdienst gehouden. Naast veel gezelligheid en ontspanning is daar ook gelegenheid door te praten over wat er die morgen in de kerkdienst is gebeurd en om na te denken over alle andere vragen die ons bezighouden. Meer info onder de links aan de linkerzijde.

Voor de hele oude jeugd is er de 20+ club. Deze club wordt gevormd door mensen die een stap verder zijn in het (geloofs)leven en zich daarom richten op de verdieping daarvan. Dit alles in een vriendschappelijke sfeer waarin veel ruimte is voor gezelligheid en onderling contact. 

Naast deze structurele activiteiten zijn er ook enkele incidentele activiteiten per jaar. Deze worden georganiseerd door de leiding van verschillende clubs. Zowel de aankondiging als een verslag van deze activiteiten staat op de betreffende pagina’s.

Voor algemene informatie over het jeugdwerk in de gemeente kunt u contact opnemen met de jeugdouderling Peter Moerland of jeugddiaken Gerbert Dijkgraaf. De contactgegevens van beide personen zijn te vinden onder respectievelijk de kop ‘ouderlingen’ en ‘diakenen’ in het hoofdmenu.

Voor informatie over concrete activiteiten - zoals clubs – kunt u contact opnemen met de leiding daarvan. Hun gegevens staan vermeld op de pagina van deze club. Zie onder de knoppen in het menu linksboven aan deze pagina.

Onder deze knoppen is er ruimte voor alle clubs van onze kerk om zich te presenteren. Schrijf een leuk stukje of stuur je foto's in en vertel er wat over. Wij zullen het dan op jullie pagina plaatsen.

DOEN HOOR

 

        

Terug naar begin

 
Laatst bijgewerkt: 06 oktober 2016.